Everest Tepesi

Nepal’e gidenler bilir, turizm acentaları değişik ve çekici turlar düzenlerler. Bunlardan bir tanesi de Everest Tepesine uçakla yapılan turdur. Bu seyahatte sabahın en erken saatinde havaalanından bindiğiniz uçakla, 100 dolar karşılığında, Everest Tepesinin etrafında uçarsınız ve bol bol yakından fotoğrafını çekme şansınız olur. Benim gibi amatör bir fotoğrafçının hayalini süsleyen, Everest Tepesinin fotoğrafını çekebilme zevki, hemen 100’er doları gözden çıkarmayı ve bu tura katılmamızı sağladı.
Ertesi gün, sabah 4’te, o kadar yorgun olmamıza rağmen uyanıp havaalanına geldik. Önce anons yapıldı. Hava şartları uygun olmadığı için, uçağımız rötar yapmıştı. Haydi bekledik, birkaç saat daha geçti. Bir anons daha yapıldı. Bu sefer de, sis tabakasının dağılmasını bekleyeceğiz denildi. En sonunda yapılan anons ile uçuşumuzun iptal edildiği duyuruldu.
Paralarımızı geri ödediler sağolsunlar, ama Everest’i yakından göremediğimize mi yanalım? Sabahın köründe uykusuz kalıp havaalanına geldiğimize mi?

2.11.2002

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.