Eski Delhi’de Bir Otel

Hindistan’a gidenlerin, temizlik konusunu bir kenara bırakmalarında fayda var… Bombay’da, arkadaşım, Delhi’ye giderken otel rezervasyonu konusunda yardımcı olacağını söyledi. Seyahat acentasını arayıp bize, GÜZEL bir otel ayarlamasını söyledi. Otelin detaylarını alıp, uçağa atlayarak, Delhi’nin yolunu tuttuk.
Havaalanından taksiye binip, otelimizin bulunduğu, ESKİ DELHİ bölümüne geldik. Eski Delhi, adı üzerinde, meğerse çok eski bölümüyöüş kentin ve altyapısı ve standartları normalin altında olan bir bölgeymiş..
Otele geldiğimizde, dış görünüşü insanı aldatabilir, belki içi mükemmeldir diye hayal ederek kendimizi avuturken, odaya bir çıktık ki ne çıkalım. odada bir klima bile yok. Yatak çarşafı büyük ihtimalle bir haftalık değişmemiş, ve yıkanmamış. Hava 42 derece sıcak ve klimasız bir oda.
İnsanın bilmediği bir yere akşamüstü varması kadar kötü birşey olamaz. Çaresiz geceyi o odada geçirmek zorundaydık, ertesi sabah bir çaresine bakacaktım bu olayın, ama düşünsenize, eşim yanımda ve biz böyle mükemmel bir yerde, mükemmel bir tatil geçirmekteyiz.
Yatak çarşafını uyumak için açan eşim, pisliği görünce, sinir krizi de geçirincee, gecenin en güzel bölümü başlamıştı. Neyse öyle böyle bir şekilde sızdık ve uyumaya çalıştık. Gece defalarca uyandığımı hatırlıyorum. 40 derece sıcaklıkta , yani hamamda nasıl yatılırsa öyle yatıyorsunuz düşünsenize……
Neyse, ertesi sabah çok şükür o mükemmel otelden kurtulduk… Otel konusunda Hindistan’da dikkatli olun. Seyahat acentaları bile bu şekilde yanlışlıklar yapabiliyor kolaylıkla….

2.11.2002

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.