Bombay Turu

Bombay’e ilk vardığımızda, bizi havaalanında çalıştığım firma sahibi karşıladı. Otele yerleştikten hemen sonra, şehir turuna çıkarttı bizi, özel şoförlü arabasıyla.
İlk durağımız, sahildeki HACI ALİ TÜRBESİ’ydi. Bu türbe müslüman bir zata ait bir türbe ve müslümanlar genelde ziyaret ediyorlarmış, fakat Hindu ve diğer dinlerdeki insanlar da buraya gelip dualar ediyorlar.
Türbeye gelene kadar, yüzlerce sakat, topal, hilkat garibi dilencileri ve acaip yiyecek ve içecekleri satan seyyar satıcıları zorunda kaldık. Türbenin içi ise bambaşka bir curcunaydı. Millet, Hindu töreni yaparcasına türbe geziyordu. Türbeye çiçekler getiriliyor, bırakılıyor, ufak çocuklara türbenin kadife kumaşı öptürülüyordu, daha fazla kalamadık o kalabalıkta ve arabaya kendimizi zor attık.

İkinci durağımız, okyanus sahiliydi. Millet sahilde, bizdeki gibi elbiseleriyle denize giriyordu. Deniz çamurluydu. Satıcılar her türlü içecek ve yiyeceği milletin hizmetine sunuyorlardı ve biz de sıcaktan bunaldığımız için, hindistan cevizi suyunu orjinal taze hindistan cevizinden içme şansını bulduk orada. Hindistan cevizi haricinde hiçbir çekiciliği olmayan bu sahile neden getirildiğimizi de halen anlayabilmiş değilim… 🙂

Akşam olmuştu zaten ve otele dönerek hemen uyuyuvermiştik yorgunluktan.

3.11.2002 

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.