Soyağacımızı Yokeden Vatanseverler!!!

 Dünyayı gezmek insana cidden çok ufuk kazandırıyor. Yurtiçindeyken göremediğiniz birçok durumu çok net bir şekilde yurtdışındayken görebiliyorsunuz. Ben buna civcivin yumurtayı kırıp dışarıya çıkması olarak yorumluyorum her zaman.Dış dünya yumurtanın içinden çıkınca ne kadar da büyük değil mi? Ve yumurta da meğerse ne kadar dar bir alanmış….

Çin’de çinli arkadaşlarımla tarihi bir mekanı gezerken, birisi 700 sene önce Shandong eyaletinden geldiklerini söyledi…Öteki başka bir eyaletten dedelerinin geldiğinden bahsetti, ardından soyadlarından sülalelerinden açıldı konu… derinleşti uzadıkça ben yerin dibine daha çok girdim onların karşısında…. Yahu bizim soyağacımız nerede? Osmanlı İmparatorluğu herkesin kaydını tuttuğuna göre, nereye kayboldu bizim aile ağaçlarımız?

Ne acıdır ki, çok uzaklara gitmemize gerek yok… Cumhuriyet sonrası Osmanlı ile alakalı herşeye düşmanlık yapan yöneticiler, halk düşmanlığına da giderek soyağaçlarımızın olduğu belgeleri, arşivleri de yakıp yoketmişler. Yüzlerce yıllık aile tarihlerimiz tarihin karanlığına zevkle gönderilmiş… O nedenle bugün çoğumuz üç kuşak gerisini biilmiyoruz ailemizdeki. Nereden geliyoruz? Kimlerdeniz? Dedelerimiz kim? Aslımız ne? Araştırabileceğimiz bir belge de bırakılmamış maalesef.

Bizler atalarını tanımayan garip bir millet haline gelmişiz. Dünyada bunun bir eşi daha yoktur inanabilirsiniz. Koskoca Çin devrimi sonrası bile böyle bir katliam yapmamışlar çinlilere. Bugün bile 700 sene öncesini bilebiliyorlar rahatlıkla.

Amerika’da da soyağacı siteleri var, soyadını yazan amerikalı dedelerinin nereden geldiğini ve nerede yaşadıklarını rahatlıkla bulabiliyor. Elde belge olduktan sonra kayıtları internete geçmek çok kolay…

Peki biz ne yapacağız? Oturup göbek atacağız zavallı halimize bu saatten sonra.. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş çünkü…

Bir millet bu kadar haince tarihinden koparılmamalıydı.. Ben dedelerimin nereden geldiklerini, aslımın ne olduğunu bilmek zorundayım. Devlet bunları bana vermekle mükelleftir aslında. Bizim nüfus kayıtlarımızı tutmayan ve hatta arşivimizi yokeden devlet yetkililerine ne diyelim sorarım size….

Kimse kusura bakmasın ama hiçkimse bana bu yapılan nüfus ve soyağacı arşivleri katliamının haklı olduğunu kabullendiremez..Yapanların da vatan sever olduklarını…..

26.06.2007

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.