Karafatma, Kara Fatma Mı?

Son zamanlarda, Türkçedeki ilginç kelimelere kafayı takmış durumdayım…Neden bazı kelimeler özel bir şekilde kullanılıyor diye?

Hamamböceğine, KARA FATMA deniyor mesela….Ne alaka var Fatma ile böcek arasında? diğer sorum da, neden KARA ve FATMA birarada bir kalıp halinde kullanılıyor?

İşin aslını araştırınca çok derinlere gitmeye başlıyor olaylar. Burada KARA FATMA denilen böcek aslında hamamböceği denildiği zaman en kolay anlaşılabilecek bir böcek türü…Birileri FATMA adında birini sevmediği ve nefret ettiği için de KARA FATMA diyerek hem o Fatma’ya, hem de onun KARA oluşunla dalga geçmiş oluyorlar…

Burada bahsi geçen Fatma, çok acı bir gerçek ama İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in kızı Fatma… Fatma düşmanlığı aslında islam düşmanlığı… Araplara da pislik atılacak ya arada….o yüzden de KARA kelimesi kullanılarak, bir taşla iki kuş vurulmuş olunuyor..

Türkçemizde kullanılan kelimeleri bazen dikkat ederek kullanın….kelimelerle oynamak lazım…Bazı kelimeler bilinçsiz kullanılırken, bir şekilde birilerinin amacına hizmet edilmiş olunuyor….

Şimdi bu hamamböceğinin ismine, KARA NEJLA denilmesi ne kadar anlamsızsa, KARA FATMA demekte o kadar anlamsız… üstelik ortada kullanılan bir insan ismi olması daha da acı….

Şeker Bayramı da başka bir tarhana çorbası…… Ramazan Bayramı kimi neden rahatsız etti ki acaba bu şekilde bir isim kullanmayı uygun buldular…O amcalar boş durmuyorlar bilesiniz..Siz, mutlu mutlu, televizyon izlerken, onlar sizin beyinlerinize, bilinçli bir şekilde bunları sokuyorlar…

Uyanalım arkadaşlar…Bu dil bizim ve bunu bu kadar oyuncak ettirmeyelim düşmanlarımıza…..Lütfen ilerleyelim Beyler!!!!

21.05.2003

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.