Arap Dünyası Ve Son Gelişmeler

Wikileaks depremi adı verilen ve genellikle üçüncü dünya ülke liderlerine yönelik deşifre dosyaları herkesin önüne sunan provokasyonun arkasındaki soru işaretleri daha çözülememişken, Arap ülke liderlerinin tek tek devrilmesi kafalardaki soru işaretlerini daha da çoğaltıverdi.
Wikileaks belgelerinde nedense siyonist İsrail liderleri ile alakalı fazla noktalar deşifre edilmezken, anti-semitist görüntüdeki tüm liderlerin bütün kirli bağlantıları kaza ile internete sızdırılmış havasıyla halka sunuldu.
Arap ülkeleri 50-60 yıldan beri kukla liderler tarafından yönetiliyorlar. Bu liderler, birer kral edasıyla koca ülkeleri ve halklarını diktatörce sömürüyorlar. Sömürge düzenini senelerden beri destekleyen de Modern Batı Dünyası! Bir tarafta insan hakları, bir tarafta demokrasi diye bağıran bu iki yüzlü system, kendi çıkarları uğruna hizmet eden diktatörleri de senelerden beri görmezden geliyor.
Peki ne oldu da bir anda bu kukla liderlerin ipleri tek tek çekiliyor? Sapasağlam güçlere, orduya, yönetime sağlam bu liderleri neden diskalifiye etme ihtiyacı duyuldu?
Sorunun cevabı biraz derin noktalarda yatıyor, “Ilıman İslam” adı verilen oryantalist yaklaşımlarda… Batı dağınık islam ülkelerini bir PAPA idaresinde toplamak ve tek bir noktadan yönetmek istiyor artık. Bu yeni bir proje değil aslında. Büyük Ortadoğu Projesi adı verilen çalışmanın bir ürünü bu. 20 tane sorunlu islam ülkesi olacağına, tek bir çatı altında toplanan ve satılmış bir lider tarafından yönlendirilen bir islam dünyası adına yapılan bu çalışma adım adım tiyatro sahnesinde oynanıyor. Her olayın arkasında bu amaca bir adım daha yaklaşıldığı da ortada.
Yaşlı ve dik kafalı liderlerden alacağını senelerden beri almış olan dünyanın gizli yöneticileri, şimdilerde “Türkiye Merkezli bir islam dünyası” için çalışıyor. Bu amaca uymayacağını her fırsatta beyan eden liderler de sırayla düşürülüyorlar.
Halk hareketleri kolay kolay ortaya çıkmayacak hareketlerdir. Halk psikolojisini en iyi şekilde bilenler zaten şu anda dünyayı yönetenlerdir. Polisiyle, askeriyle koskoca ülkeyi yöneten liderler zaten onlarca yıldan beri halkı sindirmemişler miydi bu ülkelerde? Hakkını ya da uğradığı haksızlığı beyan etmek isteyenlerin idam edildiği ya da yok edildiği bu düzenlerde korkup sinmiş halk kitlelerini haydi sokağa diyerek kimse sokağa dökemez. Dikkat ederseniz diktatörler ellerindeki askeri güçleri ilk başlarda halka karşı kullanmaktan da asla korkmamış ve fakat sonrasında karşılarındaki gücün basit bir halk hareketinin çok ötesinde bir güç olduğunu farkederek geri çekilmeyi kabul etmişlerdir.
Kim derdi ki Koskoca Bin Ali, Yıkılmaz Mübarek, burnundan kıl aldırmayan Kaddafi bir gün koltuklarından bu şekilde uzaklaşacaklar?
Wikileaks bir kıvılcımdı, şimdi yakma zamanı ortalığı, sonrasında da yine kendi amaçları noktasında ruhunu satacak liderleri, halkın seçimine sunup kazandırarak bu sistemleri BOP kapsamında kullanmak.
Olaylar çok derin ve şimdilik neyin ne olacağını kimse kestiremiyor… Dünyayı yöneten o azınlık haricinde de bilen yok zaten ….

22.02.2011

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.