Uber ve Hindistan Seyahati

Ülkemizde Uber hakkında bir sürü olumlu veya olumsuz yorumlar yapıladursun, Hindistan’a yaptığım seyahat sırasında bu sistemin ne kadar faydalı olduğunu görme şansım oldu. Kısaca anlatayım:
– Hindistan’daki taksiciler de bizim turist kazıklayan bazı taksiciler misali turist gördükleri zaman taksimetreyi bırakıp normal fiyatın 3-4 katı fiyat söylüyorlar. Pazarlık yapmak uzayıp gidiyor ve istediğiniz kadar uğraşın fiyat gene kazık bir rakama denk geliyor.
– Taksiler oldukça pis ve hijyene dikkat eden taksi sayısı oldukça az.
– Bir taksici ile anlaşamadığınız zaman ardarda diğerleri de yanınıza yaklaşıp benzer yüksek fiyatlarla sizi taşımaya çabalıyorlar ve bu da çok sıkıcı bir durum oluyor.
Uber programını yüklediğinizde size nereden alınacağınızı ve nereye gideceğinizi soruyor sistem, siz de oradan yeri belirliyorsunuz.
Program size araç sınıflandırmalarından seçim yapmanızı istiyor, ister birileriyle ortak aynı güzergahı seçebilirsiniz (ki bu çok ucuza denk geliyor) isterseniz de lüks araçlardan seçebilirsiniz.
Kaç dakika içerisinde aracın size ulaşacağı belirtiliyor, harita üzerinde taksinin nerede olduğunu görüyorsunuz, taksicinin iletişim detayları veriliyor ve dilerseniz arayıp şoförle konuşabiliyorsunuz da…
Seyahatiniz bittiğinde de şoför hakkında puanlama yapıyorsunuz, şikayetiniz mi var? bunu da Uber’e yazabiliyorsunuz.
Ülkemizde Uber hakkında ben de epey olumsuz düşüncelere sahiptim, fakat bir turist olarak yaşanılan acımasız kazıklamaları görünce ve kaliteli hizmet veren bir sistemden faydalanmak ve en önemlisi güvenilir bir sistemle çalışmak bence bu sistemin kullanılmasını kaçınılmaz hale getiriyor.
Taksilerin belli bir düzene oturtulması gerektiğini hepimiz söylüyoruz, taksicilerin ülkemizi bir anlamda temsil eden elçiler olduklarını unutmayalım. Yurtdışından gelen misafşrlerin taksi terörü yaşamalarına engel olabilecek bir sistem kuramadığımız sğrece Uber sistemi ve buna benzer diğer alternatiflerin kullanılmasına hiçbir kuvvet engel olamayacaktır.

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.